Tortes biskvītus, pēc Viktorijas vārdiem, cep ļoti vienkārši - no labi saputotām oliņām, miltiem un cukura.
Garnējumam izmanto putukrējumu, bet ne to no veikala, jo tas vairs negrib putoties kā agrāk.
Tad vēl tiek izmantota pašu jāņogu želeja un garnējumam arī augļi - vasarā tie, kas atrodami dārzā un mežā (zemenes, ķirši), ziemā tie, kas nopērkami veikalā (vīnogas, kivi).
Vēl par garnējumu - galvenais ir zīmējums/ornaments no putukrējuma, un tortes forma vienmēr ir apaļa. ..Šobrīd es domāju, ka mamma katru torti veido kā mandalu, un līdzīgi kā budistu mūki, kuri veido smilšu mandalas, tā gūstot dvēseles mieru, arī mamma veido savas „kūku mandalas". Bērnībā mani sajūsmināja lielās kāzu tortes, īpaši tās, uz kurām bija gredzeni un gulbīši:).
 |
|